Πόσο καλά ξέρεις να παρκάρεις;-Space Docking simulator

Θεωρείς ότι είσαι “Ασσος” στο παρκάρισμα; Δοκίμασε λοιπόν αυτόν τον προσομοιωτή που κυκλοφόρησε (σε limited edition) η SpaceX. Αφού κάνεις όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες, περιμένουμε να μας πεις τελικά πόσο καλά ξέρεις να παρκάρεις!

Προσομοιωτής

Η SpaceX κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση του προσομοιωτή Dragon που σας επιτρέπει να πιλοτάρετε εσείς και να ακολουθήσετε την διαδικασία σύνδεσης με τον ISS. Παρόλο που έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με την πλήρη προσομοίωση, ωστόσο σας δίνει την ευκαιρία να δείτε πώς ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη του DRAGON διαφέρει ριζικά από τα υπάρχοντα διαστημικά οχήματα.

Σας δίνει επίσης την ευκαιρία να πετάξετε ακίνδυνα γύρω από τον διαστημικό σταθμό, καθώς πιθανότατα δεν θα σας δωθεί ποτέ η ευκαιρία να το κάνετε αυτό στην πραγματικότητα.

Αν λοιπόν θεωρείς πως “το ΄χεις” στο παρκάρισμα και πως έχεις  εκπαιδευτεί με επάρκεια στους δρόμους της Αθήνας ή της πόλης στην οποία ζεις ήρθε η ώρα να δείξεις τις ικανότητές σου σε ένα λίγο διαφορετικό περιβάλλον. Με μηδενική βαρύτητα.

Οδηγίες

Η ιδέα είναι να συνδέσεις με επιτυχία την κάψουλα του SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ξεκινάς από ένα σημείο στα 202 μέτρα μακριά από τον σταθμό και με όλα τα χειριστήρια σε κατάσταση αναμονής.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτάσεις στον Σταθμό ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή.

Φαίνεται εύκολο αλλά άντε να το καταφέρεις στο 2D (εκτός αν έχεις 3D) περιβάλλον της οθόνης.  Κάθε άτσαλη κίνηση απειλεί να σε στείλει στην απεραντοσύνη του Διαστήματος. Η στην καλύτερη να μπουκάρεις μέσα στο διαστημικό σταθμό!

Αυτό είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί, άν  θεωρήσεις πως η συνιστώμενη ταχύτητα των 20εκ/δλ είναι πολύ χαμηλή.

Εχουμε δοκιμάσει κάμποσες φορές από το πρωί και νομίζουμε πως είναι ελαφρώς πιο δύσκολο από το να παρκάρεις τριαξονικό στο Παγκράτι ή μπετονιέρα στην Κυψέλη. Εσύ τελικά, πόσο καλά ξέρεις να παρκάρεις;!

Μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ: https://iss-sim.spacex.com/